Fotobalk Titelbalk

27 maart 2020

Vandaag ben ik zonder hoge verwachtingen op pad gegaan. Zowel Waarneming als DB Alerts geven ivm de Corona crisis geen waarnemingen door van zeldzame vogels. Hierdoor vandaag geen poging om een zeldzame soort te twitchen. Ik besloot om op Voorne Putten te blijven en misschien nog even richting de Maasvlakte te rijden.

Groenling
Groenling
Groenling
Winterkoning
Winterkoning
Winterkoning
Putter
Putter
Tjiftjaf
Tjiftjaf
Bruine Kiekendief

Mijn eerste stop was een parkeerplaats in Simonshaven. Ik vind het fijn om lui vanuit de auto te fotograferen. Zo'n mobiele schuilhut zorgt er ook voor dat de vogels minder snel wegvliegen. Binnen korte tijd kon ik zo een Groenling, Winterkoning, Tjiftjaf en een Putter vastleggen. Hierna reed ik door naar de Wolvenpolder in Spijkenisse. Helaas zag ik dat de kijkhut bezet was. In deze tijden moesten we daar maar niet bij gaan zitten. Ik besloot binnendoor richting Brielle te rijden. Onderweg zag ik mijn eerste Bruine Kiekendief van het jaar.

Grote Trap
Grote Trap
Grote Trap
Grote Trap

De Grote Trap bij Brielle, was 22 maart nog gemeld. Op die plek vond ik hem echter niet. Na ruim een half uur zoeken vond ik hem gelukkig pal naast de weg terug op een andere akker. Prachtig beest, alleen jammer van die zender met antenne om zijn nek en die groene pootring. De foto's waren dit keer wel een stuk scherper als die op 30 december 2019.

Ekster
Ekster
Ekster
Ekster

Hierna reed ik verder door de polder richting de Maasvlakte. Onderweg kwam ik twee Eksters tegen. Het viel me opeens op dat de donkere veren prachtig groen/blauw kleurden in de zon. Eigenlijk zijn het gewoon hele mooie vogels. Er zijn er alleen zoveel van, dat ze ons haast niet meer opvallen.

Zwarte Roodstaart
Zwarte Roodstaart
Zwarte Roodstaart
Torenvalk
Torenvalk
Scholekster
Scholekster

Hierna reed ik naar het einde van de Maasvlakte. Ik had op Waarneming gezien dat hier drie Zwarte Roodstaarten gemeld waren. Die soort had ik al even niet meer gezien. Gelukkig vond ik ze vrij snel nabij de oefenlocatie van de brandweer op het Luzerneveld. Ook hier kwam de auto goed van pas waardoor ik erg dichtbij kon komen. Ook spotte ik nog een mooie Torenvalk tegen een dijkje en kwam ik een Scholekster tegen met wel heel veel pootringen.

Zeekoet
Zeekoet
Zeekoet

Op de weg terug besloot ik toch nog even langs het Oostvoorse Meer te rijden. Hier zag ik in een grote groep Futen een rare verschijning drijven. Nadat hij zijn kop eindelijk uit zijn veren had gehaald, bleek het zowaar een Zeekoet te zijn. Een hele leuke soort om de dag mee af te sluiten. Al met al een leuke variatie aan soorten.