Fotobalk Titelbalk

13 januari 2020

Een mooie maandagochtend en een paar uurtjes tijd. Een mooie kans om last minute naar de Brouwersdam te gaan, op zoek naar IJseenden en Zwarte Zeekoet. Vandaag samen met mijn maatje Arjan. Eerst maar eens naar de spuisluis van de Grevelingen. Vanaf daar reden we langzaam terug richting Ouddorp. Onderweg dachten we een Kuifduiker te zien. Het bleek echter een Geoorde Fuut te zijn. Hij zat leuk onder de kant. Iedere keer dat hij onder dook slopen we dichterbij. Dit leverde leuke plaatjes op.

Geoorde Fuut
Geoorde Fuut
Steenloper
Paarse Strandloper

Terwijl we bij de waterkant stonden, zagen we tussen de stenen een Steenloper en een Paarse Strandloper lopen. Na heel wat bewogen en half beeldvullende foto's, waren we allebei tevreden met de paar goede foto's die er tussen zaten en liepen we terug naar de auto.

Paarse Strandloper
Paarse Strandloper
Paarse Strandloper
IJseend

Plotseling zag ik iets wits wegduiker onder de kust. Het was vanuit de auto gezien net achter de stenenblokken. Na korte tijd doken er maar liefst twee IJseenden op. Een soort die relatief zeldzaam is in Nederland. Zowel een mannetje als een vrouwtje zwommen pal onder de kust. Dus wederom uit de auto en bij iedere duik, dichterbij sluipen. Dit leverde hele mooie foto's op van een niet allerdaagse soort. Tevreden liepen we terug naar de auto.

IJseend
IJseend
IJseend
IJseend

Het werd zo langzamerhand al weer tijd om naar huis te gaan. Een mooie statige Wulp konden we niet laten gaan en ook een mannetje Eider eend, in zijn prachtige witte kleed, ging nog uitgebreid op de foto. Wat een kadootje was deze ochtend. Blauwe lucht, rustig water en alle vogels dichtbij. Zo relaxed. Wat een paar uurtjes al niet kunnen doen met de mens.

Wulp
Wulp
Eider
Eider
Eider