Fotobalk Titelbalk

3 december 2018

De Ransuilen zijn weer terug op de Ring. Na iets meer dan een jaar zitten ze weer in dezelfde boom tegenover de snackbar. Vandaag telde ik er zeven, maar men had het al over tien stuks. Ik blijf het fantastische beesten vinden en dus mochten ze ook dit jaar weer op de foto. Na een aantal plaatjes ging de reis vervolgens richting Rhoon. Hier werd sinds 1 december een mogelijke Oosterlijke Gele Kwikstaart gemeld. Voor mij een onbekende soort maar kennelijk erg zeldzaam.

Ransuil
Ransuil
Ransuil
Ransuil

Gelukkig weer eens een bijzondere vogel, die een beetje in de buurt zit. Het viel echter niet mee om het beestje in beeld te krijgen. De akker waar hij in zat was verboden toegang. Ook bleek dat men precies op dat moment een poging deed om hem te vangen. Dit om na vangst vast te kunnen stellen of het daadwerkelijk om een Oosterlijke Gele Kwikstaart gaat. Ik kon twee beroerde foto's maken voordat hij gevangen werd. De hand foto's erna zijn niet het soort foto's wat ik wil maken, maar geven in dit geval wel een beter beeld.

Oostelijke Gele Kwikstaart
Oostelijke Gele Kwikstaart
Oostelijke Gele Kwikstaart
Oostelijke Gele Kwikstaart
Oostelijke Gele Kwikstaart

Hierna door naar Vlaardingen. Het plan was om mogelijk een Klapekster te spotten. Dit lukte helaas niet. Wel vond ik mijn tweede Kleine Bonte Specht ooit. Leuke ontdekking en een aardig bewijsplaatje. Het prachtige kleed van de Putter maakte deze gevarieerde dag compleet.

Kleine Bonte Specht
Putter
Putter
Putter
Putter