Fotobalk Titelbalk

16 oktober 2018

Vandaag wederom naar de Maasvlakte gereden. Ditmaal alleen met de hond. Ik besloot eerst langs het Oostvoorse Meer te rijden. Hier barstte het van de vogels. Overal vlogen Kramsvogels, Spreeuwen en Koperwieken rond. Ineens werd mijn aandacht getrokken door een markant geluid. Het bleek een Cetti's zanger te zijn. Langs het meer zijn er altijd meerderen te vinden. Vanuit de auto kon ik een paar heerlijke foto's maken van dit doorgaans verstopte beestje.

Cetti's zanger
Cetti's zanger
Cetti's zanger
Cetti's zanger

Wat verderop zag ik een Groeling zitten op wat rozenbottels. Langzaam reed ik naar hem toe en gelukkig bleef hij zitten. Hierna richting Slag Baardmannetje waar ik als eerst een Zwarte Kraai zag zitten. Langs de rand van het meer zat een enorme zwerm Spreeuwen te drinken.

Groenling
Groenling
Groenling

De auto geparkeerd en het onverharde pad afgelopen richting de kijkschermen op de Westplaat. Op de struiken met Duindoorn zaten honderden Spreeuwen. Het leek wel of ze dronken waren van de oranje bessen. Ze vlogen pas laat op en maakte rare geluiden. In de stuiken zag ik Goudhaantjes, Keep en een Goudvink. Alleen van het Goudhaantje kon ik een foto maken.

Zwarte Kraai
Spreeuw
Spreeuw
Goudhaan

Hierna nog even naar de Vogelvallei gegaan, waar ik een jonge Wintertaling zag langszwemmen. In plaats van een groene streep had deze nog paarse streep op zijn kop met slechts een klein stukje groen. Dankzij een eerdere melding kon ik vandaag ook de beroemde IJseend vinden.

Wintertaling
IJseend
IJseend
IJseend