Fotobalk Titelbalk

5 mei 2019

Vandaag samen met mijn maatje Arjan, naar een van mijn favoriete vogelplekken in Nederland geweest. De Zouweboezem in Ameide. Wat is het toch een genot om hier rond te lopen. Kraakhelder water, mooie rietkragen en ongerepte natuur. De eerste waarnemingen waren al direct na het uitstappen, waar we Grasmussen en Puttertjes zagen. Aan het begin van het wandelpad zat een Cetti's Zanger te zingen. Dat beloofde veel goeds. Ik kom hier zo graag omdat je er Zwarte Sterns, Purperreigers en allerlei rietzangers kan zien en van dichtbij kan fotograferen. Dit laatste is niet vanzelf sprekend voor goede vogelgebieden. Vandaag had ik echter niet zoveel geluk met de rietzangers en moest ik genoegen nemen met de soorten die buiten het riet aanwezig waren zoals Regenwulp, Winterkoning, Kievit, Krakeend en Fuut.

Regenwulp
Winterkoning
Grasmus
Cetti's Zanger
Putter
Kievit
Koekoek
Fuut

Vorig jaar was ik hier iets later in het seizoen op 25 mei. Toen waren de Zwarte Sterns al druk aan het nestelen. Nu waren de broedeilandjes nog niet bezet en vlogen de sterns als groep in het rond. Volgens jaar maar weer iets later gaan dus. Desondanks vlogen de Purperreigers nog steeds trouw over en zaten verschillende Snorren weer uitbundig te zingen. In het riet was weer vollop Kleine Karekiet aanwezig en af en toe een Blauwborst. Op de kleine struikjes naast het riet zagen we Grasmussen en Puttertjes.

Zwarte Stern
Zwarte Stern
Zwarte Stern
Zwarte Stern
Purperreiger
Purperreiger
Purperreiger
Purperreiger

Tijdens het schuilen in een kijkhut, kwam in een boom naast de hut een Koekoek zitten. Blijft toch een bijzonder beest. Een soort kruising tussen een duif en een Sperwer. Na het buitje liepen we door naar het kijkscherm waar ook die dag weer een vrouwtje Kokardezaagbek gemeld was. Voor mij een nieuwe soort. Gelukkig wat redelijke foto's kunnen maken. Nu maar hopen dat ze als wild aanvaard wordt. Op weg terug naar de auto, kregen we helaas nog een wolkbreuk te verduren waardoor we verzopen de auto in gingen. Desondanks was het toch weer een heerlijk dagje.

Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Kokardezaagbek
Krakeend