Fotobalk Titelbalk

7 mei 2018

Vandaag eindelijk weer eens afgesproken met Thomas. Door hem ben ik ooit begonnen met deze mooie hobby. Vanaf de carpoolplaats in Vrouwenpolder reden we naar de Zandvoortweg in Middelburg. Hier stikte het van de steltlopers. Dit leverde alvast wat plaatjes op van een Oeverloper, Bosruiter, Kluut, Grutto, Kievit en Kemphaan in Baltskleed.

Oeverloper
Bosruiter
Bosruiter
Bosruiter
Kluut
Grutto
Grutto
Kievit

Hierna richting Domburg. Op mijn verzoek gingen we daar op zoek naar een Spotvogel. Deze was helaas nog niet aanwezig. Wel zaten er een hoop Grasmussen die zich aan het uitsloven waren. Hierna naar Westkapelle. Hier vonden we een mooie Graspieper die in zijn bek een groot insect had. Langs het dorp was een Spotvogel gemeld en na enig speuren vond Thomas hem terug. Het betrof een erg schuw beest die bijna niet op de foto wilde. Hij bleef maar verplaatsen. Uiteindelijk lukte het toch om twee goede foto's te maken. Een nieuwe soort voor mij.

Kemphaan
Grasmus
Grasmus
Graspieper
Graspieper
Spotvogel
Spotvogel

Na een geslaagde dag reden we langzaamaan terug richting de carpoolplaats. Plots werd onze aandacht getrokken door een opvallende vogel, die boven op een Bramenstruik zat. Na een korte blik bleek het een Grauwe Klauwier te zijn. Wat een toffe ontdekking ! Thomas zette hem snel op de locale app-groep, waarna de eerste vogelaar al na twee minuten aan kwam rijden. De vogel ving af en toe een prooi en liet zich mooi zien. Wat een mooie afsluiting van een gezellige dag.

Grauwe Klauwier
Grauwe Klauwier
Grauwe Klauwier