Fotobalk Titelbalk

20 februari 2018

Sinds een maand bevind zich in Vlissingen een zeer zeldzame dwaalgast. Deze in het hoog arctische deel van Oost-Siberië broedende meeuw is één van de "holy grails" van veel vogelaars. Het is een bijzonder fraaie meeuwensoort, die buiten zijn normale verspreidingsgebied ook nog eens uiterst zeldzaam is. Onderweg kon ik het niet laten om even over de Brouwersdam te rijden.

Rotgans
Brilduiker
Zwarte Zee-eend
Paarse Strandloper

Dit leverden alvast wat leuke soorten op. Vooral met de Zwarte Zee-eend ben ik blij omdat ik deze slechts een keer slecht op de foto heb. Hierna zonder te stoppen door naar Vlissingen. Aan de ovenkant van de haven zag ik twee vogelaars staan. De eerste bleek een Engelsman en de tweede een Belg. Ze stonden daar al ruim twee uur en hadden de meeuw net gespot.

Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw
Ross'Meeuw

De meeuw bleef gedurende een aantal uur ver weg op de Westerschelde vliegen. Hierna kwam hij plotseling de haven in vliegen. Door het sombere weer en door de grote afstand viel het niet mee om een fatsoenlijke foto te maken. Toch ben ik zeer blij met het resultaat.

Ross'Meeuw
Witgat
Wilde Eend
Wilde Eend

Volgende stop, Westenschouwen. Hier worden al langere tijd Grote Kruisbekken gezien. Onderweg viel mijn oog op een watertje pal naast de N57. Ik zag Bergeenden een Zilverreiger een wat steltjes lopen. Met de auto bleken kon ik ze goed benaderen. Hierdoor kon ik een aantal leuke plaatjes schieten van een aantal schuwe soorten.

Bergeend
Bergeend
Bergeend
Kleine Zilverreiger
Kleine Zilverreiger
Tureluur
Gaai
Ooievaar

De Grote Kruisbekken kon ik helaas niet vinden. Een Gaai wilde nog wel even poseren voordat ik terug naar huis reed. Vlakbij huis trof ik nog een Ooievaar. Leuke beesten die je hier niet vaak tegenkomt. Al met al een zeer geslaagde dag met een hoop soorten.