Fotobalk Titelbalk

12 maart 2018

Vanochtend vroeg op pad gegaan om eindelijk eens een Buidelmees te kunnen scoren. Deze werd al enige tijd gemeld in een gebiedje bij de Nieuwe Droogmaking in Berkel en Roderijs. De Buidelmees staat hoog op mijn lijstje maar lukt maar steeds niet. Lopend door het gebied, hoorde ik Baarmannetjes (en vrouwtjes) en de eerste Blauwborst van dit jaar.

Baardman
Baardman
Baardman
Baardman
Baardman
Baardman
Blauwborst

Ondertussen werd het steeds drukker met vogelaars. Een Grote Zilverreiger bleek niet schuw te zijn en liep beeldvullend voorbij. Later op de foto's zag ik dat hij een opvallende groene kleur bij zijn snavel had. Dit bleek washuid te heten en kleurt feller als hij in zomerkleed komt. Een Torenvalk hing rustig boven ons te bidden en het zonnetje brak door maar nog steeds geen Buidelmees.

Grote Zilverreiger
Grote Zilverreiger
Torenvalk

Na drie uur zoeken besloot ik om door te rijden naar Vogelplas Starrevaart in Leidschendam. Hier werd als enige tijd een Roerdomp gemeld. Ook deze soort staat hoog op mijn lijstje. Na een flink stuk wandelen, nam ik plaats in een mooie vogelhut. Er zaten nog meer mensen, maar de Roerdomp was nog niet gezien. Al bij mijn eerste zoekslag viel mij een vlek op in het riet, die plotseling bewoog. Een Roerdomp ! Eindelijk ! Van de ruim 250 foto's die ik vervolgens van hem schoot, zijn dit de drie beste. Erg lastig om zo'n camouflage reiger tussen het riet te fotograferen.

Roerdomp
Roerdomp
Roerdomp

In de vogelplas waren nog vele andere soorten aanwezig die ik door de Roerdomp een beetje genegeerd heb. Twee foto's van een setje Brilduikers konden er nog wel van af maar voor de Grutto's en Nonnetjes wil ik graag nog een keertje terug. Onderweg naar huis kwam ik nog een mooie Lepelaar tegen. Deze gaan ook nooit vervelen.

Brilduiker
Brilduiker
Lepelaar