Fotobalk Titelbalk

18 september 2017

Vandaag moest ik richting Zeeland en besloot ik een tussenstop te maken in Ouddorp. Hier werd al meerdere dagen een jonge Roodkopklauwier gemeld. Ik kan wel zeggen dat dit een van mijn favoriete soorten is. Na een korte zoekslag in de duinen zag ik hem zitten op een struik. Gelukkig zat er wat zichtdekking tussen waardoor ik hem aardig kon benaderen. Dit leverde twee leuke foto's op. Kort hierop werd hij opgeschrikt waarna hij niet meer goed voor de lens wilde komen. Helaas, maar toch een zeer geslaagde twitch. Volgende stop, de Brouwersdam.

Roodkopklauwier (juv)
Roodkopklauwier (juv)
Tapuit

Onderweg naar de Brouwersdam zag ik nog een Tapuit zitten op een paaltje langs de weg. Ondanks de korte afstand tot de auto, stoorde hij zich niet aan mij en ging hij vrolijk verder met het vangen van vliegen. De Brouwersdam blijft toch wel een van mijn favoriete locaties. De soorten komen er vlak onder de kant en de auto fungeerd als mobiele kijkhut.

Steenloper
Scholekster
Bonte Strandloper
Tapuit

Zoals verwachte waren er weer een hoop strandlopers en meeuwen te zien. Van een aantal van hen kon ik een foto maken. Dit leverde per ongeluk nog een nieuwe soort op. Ik dacht dat de andere gekleurde vogel tussen de drieteenstrandlopers een volwassen mannentje was. Dit bleek echter een Bonte Strandloper te zijn. Voor mij een nieuwe soort die tot nu toe door de mazen van het net geglipt was. En ook op de dam zat weer een fotogenieke Tapuit

Tapuit
Zilvermeeuw
Kleine Mantelmeeuw
Grote Mantelmeeuw